Müşküle Köyü’nde Kooperatif Alım Yeri Tepkisi: “450 Haneli Köy Hizmet Bekliyor”

Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Müşküle Köyü’nde zeytin üreticileri, kooperatif alım yeri eksikliği nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi. Yıllardır geçici ve yetersiz şartlarda alım yapıldığını belirten köy sakinleri, dört demir üzerine iki tab

Ekonomi Yayın: 22 Şubat 2026 - Pazar - Güncelleme: 22.02.2026 22:25:00
Editör - Süleyman bilir
Okuma Süresi: 2 dk.
259 okunma
Google News

Müşküle Köyü’nde Kooperatif Alım Yeri Tepkisi: “450 Haneli Köy Hizmet Bekliyor”

Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Müşküle Köyü’nde zeytin üreticileri, kooperatif alım yeri eksikliği nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

Yıllardır geçici ve yetersiz şartlarda alım yapıldığını belirten köy sakinleri, dört demir üzerine iki tabaka sac ile kurulan derme çatma alanlarda ürün teslim ettiklerini ifade ettiler.

 Diğer köylerde kooperatife ait kapalı kantar ve muhafazalı alım yerleri bulunurken, Müşküle Köyü’nde hâlâ kalıcı bir tesisin olmaması tepki çekiyor.

Bu kampanya döneminde alımların okul bahçesinde, İznik Belediyesi’nden temin edilen iki  çadır altında gerçekleştirildiği öğrenildi. Üstü kapalı ancak yanları açık olan çadırda, özellikle rüzgârlı havalarda sağlıklı tartım yapılamayacağı belirtiliyor. Üreticiler, “Böyle bir ortamda yapılan barem ve tartı işlemleri ne kadar sağlıklı olabilir?” diyerek yetkililere seslendi.

450 haneli ve geçimini büyük ölçüde zeytincilikten sağlayan köy halkı, Marmarabirlik yöneticileri ve delegelerinin yeterli hizmeti sunmadığını savunuyor. Üreticiler, köylerine acilen kalıcı bir alım yeri yapılmasını ve yıllardır süren uygulamaların sona erdirilmesini talep ediyor.

Köylüler, “Hak, hukuk ve adalet istiyoruz. Eğer bu iş doğru yapılmayacaksa, işi ehline bırakın” çağrısında bulundu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.