İZNİK EĞİTİMİNDE ACİL ACİL EYLEM PLANI BEKLENTİSİ: VELİLER ENDİŞELİ!

İznik’te her geçen yıl öğrenci sayısı artış gösterse de akademik başarı grafiğindeki gerileme velilerin ve eğitim camiasının tepkisini çekiyor. Son açıklanan sonuçların

Eğitim Yayın: 07 Eylül 2026 - Pazartesi - Güncelleme: 07.09.2026 08:44:00
Editör - Süleyman bilir
Okuma Süresi: 2 dk.
299 okunma
Google News

İZNİK EĞİTİMİNDE ACİL ACİL EYLEM PLANI BEKLENTİSİ: VELİLER ENDİŞELİ!

İznik’te her geçen yıl öğrenci sayısı artış gösterse de akademik başarı grafiğindeki gerileme velilerin ve eğitim camiasının tepkisini çekiyor. Son açıklanan sonuçların ardından, Fen Liselerine yerleşen ve üniversiteye giren öğrenci sayısındaki belirgin düşüş ilçede eğitimin kalitesini yeniden tartışmaya açtı.

TEK İSTİSNA İZNİK ANADOLU LİSESİ

Genel tablodaki düşüşe rağmen ilçede başarı grafiğini yukarı taşımayı başaran tek kurum İznik Anadolu Lisesi oldu. Diğer liselerde yaşanan ivme kaybı ve özellikle Fen Liselerine giden öğrenci sayısındaki dramatik azalma, veliler tarafından "akademik başarı dip yaptı" şeklinde yorumlanıyor.

GÖZLER YENİ MİLLİ EĞİTİM YÖNETİMİNDE

Yaşanan bu kan kaybının ardından ilçede gözler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki bayrak değişimine çevrildi. Göreve yeni başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kâhya, Şube Müdürü Rıdvan Acar ve Şube Müdürü Erkan Özdemir’in oluşturduğu taze kan, eğitim camiasında yeni bir umut doğurdu.

Veliler ve ilçe halkı, yeni yönetimin atacağı somut adımlarla İznik'in eğitimdeki eski başarı dolu günlerine tekrar kavuşmasını temenni ediyor.

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.