05 Mart 2023 - Pazar

KÖTÜLÜK ÜRETİYOR, İYİLİKLERİ TÜKETİYORUZ

Farkında mısınız her şeyi ne kadar çabuk tüketiyoruz, çevreyi kirlettik kirletmeye de el birliği ile devam ediyoruz, yeşili sevmedik yok ediyoruz, gölleri kuruttuk dereler nehirler bitti, sıra denizlere ve okyanuslara geldi. Özgürlüğü tükettik, bar

Yazar - Süleyman BİLİR
Okuma Süresi: 2 dk.
232 okunma
Süleyman BİLİR

Süleyman BİLİR

suleymanbilir62@hotmail.com - (535) 724 2604
Google News

KÖTÜLÜK ÜRETİYOR, İYİLİKLERİ TÜKETİYORUZ

Farkında mısınız  her  şeyi ne kadar çabuk tüketiyoruz, çevreyi kirlettik  kirletmeye de el birliği ile devam ediyoruz, yeşili sevmedik yok ediyoruz, gölleri kuruttuk  dereler nehirler bitti, sıra denizlere  ve  okyanuslara  geldi. Özgürlüğü tükettik, barışa uzak kaldık, sağımız solumuz savaş sarılıp kucaklaşmaya hasret kaldık

Kendi kendimize bağımlı olduk, modaya, teknolojiye, televizyon dizilerine bağlandık. Hazırcı olduk farkında olmadan, üretmeden tüketerek, Kredi kullandık  kendi paramız diye kendimizin olmayan parayı harcadık, harcar olduk saplandık borç batağına kazanmadan harcamağa, Çocuklar bile çocukluklarını  yaşayamadan  büyüyor artık.

 Gülmeleri sevmeleri, bayramlaşmaları unuttuk. Bakkal market derken gros marketler zinciri çoğaldı, tüketmeye devam ettik, hazırcı olduk, İnandıklarımız bile hızla değişiyor.

Oy verdiğimiz partiler bile bir uçtan öbür uca geçmiş. Kızdıklarımız değişmiş  hızlı tüketiyoruz, hiç mola vermeden yok edişimiz, var  edemeyişimizden her şeyi üretmeden tüketiyoruz.

Neşeyi tükettik, samimiyeti tükettik, güvencimizi, dostlukları, selamlaşmayı kısacası insanlığı tükettik. Dedikodu ürettik, kin gütmeyi, sevmemeyi, arkadan konuşmayı, sırtından vurmayı kısacası ne kadar kötü şey varsa ürettik. İyi şeyleri de üretemeden tüketmeye devam ediyoruz.

Üretmeden üretemeden tüketiyoruz…

#
Yorumlar (1)
Gökhan Çavdar
08.03.2023 14:42
Dilinize sağlık... Muhteşem net ve akıcı bir anlatım. Keşke nsanlarda iyiliği yapma da ve kötülüğü bırakma da bu kadar net ve akıcı olsa
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.