-İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi rekolte beyan alımlarına başladı.

İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi 2024-2025 iş yılı rekolte beyan alımlarına başladı. Kooperatif Başkanı Yakup Sevinç, “Ortaklarımız verebileceği ürün miktarı kadar beyan vermesi gerekmektedir. Yüksek rekolte beyanları Kooperatifin ve Marmarabirlik’in

Ekonomi Yayın: 24 Eylül 2024 - Salı - Güncelleme: 24.09.2024 01:08:00
Editör - Süleyman bilir
Okuma Süresi: 3 dk.
341 okunma
Google News

-İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi rekolte beyan alımlarına başladı.

İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi 2024-2025 iş yılı rekolte beyan alımlarına başladı. Kooperatif Başkanı Yakup Sevinç, “Ortaklarımız verebileceği ürün miktarı kadar beyan vermesi gerekmektedir. Yüksek rekolte beyanları Kooperatifin ve Marmarabirlik’in alım planını olumsuz yönde etkilemektedir” dedi.

İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi 2024-2025 iş yılı rekolte beyan alımlarına 16 Eylül 2024 Pazartesi günü başladı. Beyan alımları 16 Ekim 2024 Çarşamba günü mesai bitiminde sona erecek.

Ortaklarımızın gerçekçi beyan vermesinin öneminin geçmiş yıllarda çok iyi görüldüğünü belirten Başkan Yakup Sevinç şu önemli uyarılarda bulundu: “Afaki rekolte beyanı kooperatifin ve Marmarabirlik’in alım planını olumsuz yönde etkilemektedir. Ortaklarımız rekolte beyanı verirken dikkatli olmaları ve verebileceği ürün miktarı kadar beyan vermesi gerekmektedir. Ortaklarımız, ‘ne kadar yüksek beyan verirsem o kadar çok teslimat hakkım olur’ düşüncesiyle hareket etmesinler. Bu mantık, Birliğimize ve Kooperatifimize zarar vermektedir. Çünkü teslimat hakkı geçmiş yıllardaki verdikleri ürün miktarına göre belirlenmektedir.”

Kooperatif olarak, 2021 yılında 15 Bin ton, 2022 yılında 16 Bin ton ve 2023 yılında 14.400 ton ürün alımı gerçekleştirdiklerini ve hiçbir ortağın mağdur edilmediğini ifade eden Yakup Sevinç. “Ayrıca son yıllarda zeytin en çok kazandıran ürün olmuştur. Son üç yılda alınan ürün miktarı ortadadır. Kooperatifin depo kapasitesi de ortadadır. Görevde olduğumuz süre içerisinde yapılan yeni depolar ve modernize edilenlerle birlikte toplam depolama kapasitesi 13.500 tonlara ulaşmıştır. Geçtiğimiz yıllarda avantajımız diğer Kooperatif bölgelerinde ürün olmayışı ve İznik’te ürünün çok olmasıydı. Bunu da en iyi şekilde değerlendirdik ve üreticimize destek olduk. Bu sene her kooperatif bölgesinde çok yüksek rekolte var. Bu sebeple yağlık hariç depo kapasitemizin üzerinde alım yapmamız mümkün değildir” dedi.

Başkan Sevinç; “Bu sene ürününün ‘VAR’ yılı. Kooperatif olarak depo durumu ve fiziki imkanlar değerlendirilerek ürün alım hedefi belirlenecektir. Kooperatif bölgesinde yaptığımız araştırmalara göre yaklaşık 55 bin ton rekolte olduğu tahmin edilmektedir. Bu rakam göz önüne alındığında bu kadar yüksek miktarda ürünün sadece Kooperatif tarafından kaldırılmasının mümkün olmadığı görülmektedir. Bu zor yılı Marmarabirlik, kooperatifimiz ve üreticilerimizle birlikte aşmayı hedefliyoruz” dedi.

“Bugüne kadar 1.700 ortağımızdan 10.540 ton beyan gelmiştir. Bu da ortalama olarak bir ortağımızın 6.200 kg rekolte beyanı verdiğini göstermektedir” diyen Başkan Sevinç, “Ortaklarımıza bereketli ve kazançlı bir yıl olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.