İZNİK İÇİN İZNİKLİ SANATKÂRLAR.

İznikli iki sanatkâr yine güzel bir çalışmaya imza atıyorlar. KUDRET GÜROL ve YALÇIN ÖZTÜRK un yeni çalışmaları İznik Kaymakamlığı yanında Nilüfer Hatun Çini çarşısı girişinde mükemmel bir

Sanat Yayın: 28 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.09.2023 18:32:00
Editör - Süleyman bilir
Okuma Süresi: 2 dk.
203 okunma
Google News

İZNİK İÇİN İZNİKLİ SANATKÂRLAR.

  İznikli iki sanatkâr yine güzel bir çalışmaya imza atıyorlar. KUDRET GÜROL ve YALÇIN ÖZTÜRK un yeni çalışmaları İznik Kaymakamlığı yanında Nilüfer Hatun Çini çarşısı girişinde mükemmel bir çalışmaya imza atıyorlar.

    2011 de çarşı girişine konulan İstanbul kapı maketinin çürümeye ve tahribata uğraması ile kaldırılıp yeni bir görsel için kolları sıvadılar. Daha önce göl kenarı spandau bulvarında gemi maketi ardından İstanbul kapı girişinde atlı savaş arabası ve Yenişehir kapı da trafo rölyef  çalışmalarını da gerçekleştiren ekibin geride kalan iki ismi, Kudret Gürol ve Yalçın Öztürk yeni çalışmalarında çarşı girişine iki adet 2 metre yüksekliğinde çini vazo ve Yan duvarda da gerçek boyutlarda eski

İznik belediye binasının maketini kurup yan duvara da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1935 de gelip kahve içtiği sahne ve yanındakilere söylediği "UNUTMAYINIZ KI GERÇEK İZNİKİ ASLA GÖREMEYECEKSİNIZ ÇÜNKÜ O TOPRAĞIN ALTINDADIR" Sözünü izleyeceklerini bildirdiler. Kendilerine teşekkür ediyor kolay gelsin derken. Bu tür görselleri İznik’in uygun olan her köşesinde görmeyi diliyoruz ve istiyoruz.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.