ÇİFTÇİYE MECLİS’TE CUMHUR TOKADI!

Çiftçilerin, Ziraat Odası ve SGK arasındaki uyuşmazlıktan kaynaklı emeklilik sorunlarının çözümü için yıllardır çaba sarf ettiklerini, son olarak Bursa Milletvekili Hasan Toktaş’ın da konuyu TBMM kürsüsünden dile getirdiğini belirten Özel, “Tarım Bağ Kur’

Siyaset Yayın: 12 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 12.03.2024 20:23:00
Editör - Süleyman bilir
Okuma Süresi: 3 dk.
152 okunma
Google News

ÇİFTÇİYE MECLİS’TE CUMHUR TOKADI!

Önce destek sözü verdiler, sonra oylamada reddettiler!

İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Ercan Özel, “Sorunlarını her fırsatta dile getirerek Meclis’e taşıdığımız Yenişehirli çiftçilere, AK Parti ve MHP’nin red oyları sonucu maalesef kötü haber geldi” dedi.

Çiftçilerin, Ziraat Odası ve SGK arasındaki uyuşmazlıktan kaynaklı emeklilik sorunlarının çözümü için yıllardır çaba sarf ettiklerini, son olarak Bursa Milletvekili Hasan Toktaş’ın da konuyu TBMM kürsüsünden dile getirdiğini belirten Özel, “Tarım Bağ Kur’u ile ilgili bu sorunun çözümünün, Cumhur İttifakını oluşturan AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedilmiş olmasını kınıyoruz” şeklinde konuştu.
Tarım emekçilerinin kanayan yarası haline gelen ve büyük bir hak mağduriyetine yol açan sorunla ilgili güncel gelişmeleri aktaran İYİ Parti Bursa Yenişehir Belediye Başkan Adayı Ercan Özel şunları söyledi:
“Tarımdaki Bağ Kurlular ile ilgili emeklilik sorununun çözümü için  İYİ Parti'mizin verdiği teklif önceki gün TBMM gündemine alındı.

 Bursa Milletvekilimiz Sn. Hasan Toktaş da meseleyi tüm ayrıntılarıyla Meclis kürsüsünden, çok sarih bir dille dile getirdi ve tüm siyasi partilerin desteğini istedi.
Başta İYİ Parti'miz olmak üzere kabul oylarına karşılık, ne yazık ki, AK Parti ve MHP milletvekillerinin red oylarıyla çiftçilerimizin emeklilik sorununun çözümü, oy çokluğu ile reddedildi.
Düşündürücü olan taraf ise bu çağrımız sonrası, sıkıntının çözülmesi için ilçemizden Meclis’e giden Belediye Başkanı ve çiftçilerimizden oluşan heyete destek sözü verilmesine karşın böyle bir olumsuz sonucun alınmasıydı. AK Parti ve MHP Grubundaki milletvekillerinin; ziyaretler sırasında çiftçiler adına giden heyete verdikleri destek sözünü unutup oylamada reddetmelerini şiddetle kınıyoruz.
Şimdi buradan soruyorum:
Başta Belediye Başkanı ve siyasiler şimdi bu ziyaret fotoğraflarını hangi yüzle kullanmış olacaklar?
Çözüme ramak kalmışken ve Meclis’te bizzat iktidar partili milletvekillerinden destek sözü alınmışken, verilen red oyları çiftçiye ihanet değil de nedir?
Fedakâr çiftçilerimiz asla umutsuzluğa kapılmasınlar. Bu sorunu İyi’ler olarak er ya da geç mutlaka çözeceğiz.”

 Haber foto: Fatma Oyal 

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (1)
12.03.2024 20:48
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.