Marmara birlik sanayi amaçlı imar planına kavuştu

Marmara birlik ‘in gelecek 50 yıllık imar planı sorunu çözüldü. yapılan yeni imar durumuna göre bölgede 1/1000’lik sanayi alanı olan tek tesis Marmara birlik oldu. Yönetim kurulu başkanı Hidamet Asa, “bu sorunun çözümünde desteklerini esirgemeyen Bursa

Ekonomi Yayın: 13 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 13.03.2024 13:27:00
Editör - Süleyman bilir
Okuma Süresi: 4 dk.
191 okunma
Google News

                                                                                                                                                                                                   

 

Marmara birlik sanayi amaçlı imar planına kavuştu

Marmara birlik ‘in gelecek 50 yıllık imar planı sorunu çözüldü. yapılan yeni imar durumuna göre bölgede 1/1000’lik sanayi alanı olan tek tesis Marmara birlik oldu. Yönetim kurulu başkanı Hidamet Asa, “bu sorunun çözümünde desteklerini esirgemeyen Bursa büyükşehir belediye başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Özellikle sahip olduğu verimli toprakları ve uygun iklimiyle ciddi tarımsal potansiyele sahip olan Bursa’da zeytin üreticileri ve onların ortak değeri olan Marmara birlik ‘in 50 yıllık geleceğini etkileyecek olan imar planı sorunu çözüldü. Yapılan yeni imar planına göre bölgede 1/1000’lik sanayi alanı olan tek tesis Marmara birlik oldu. Bu sayede arsanın tamamına kadar yüzölçümüne sahip kapalı alan yapılmasına imkân sağlandı.

 2011 yılı öncesinde 1/5000’lik ve 1/25000’lik planlar konut dışı kentsel çalışma alanında kalmaktaydı. Yeni imar durumuna göre bölgede 1/1000’lik sanayi kullanım alanına sahip tek tesis Marmara birlik oldu. Bu kapsamda planlanan alanda zeytinin tarladan sofraya olan sürecinde zeytin üretiminden, işlenmesine depolamadan ambalajlamaya kadar işlemlerin gerçekleştirilebileceği tesisler kurulacak.

Bursa’da kırsal kalkınmayı sağlanmak amacıyla kaliteli fide, fidan dağıtımı ve ekipman destekleri başta olmak üzere her alanda çiftçinin yanında olan ve Bursa’nın tarım potansiyelini önemseyen büyükşehir belediye başkanı Alinur Aktaş, Marmara birlik ‘in bursa için ve zeytin üreticileri için öneminin farkında olduklarını söyledi. Başkan Aktaş, zeytin üretimini ve zeytin üreticilerini doğrudan etkileyen yeni düzenlemesi ile Marmara birlik ‘in 1/1000’lik tek tesis alanına sahip olduğunu belirtti.

Başkan Aktaş, “özellikle 4 ilçemizin yoğun olarak tarım girdisini oluşturan, Türkiye’nin en önemli kuruşlarından Marmara birlik ‘in öneminin farkındayız. Bursa’da üretim gerçekleştiren 30 bin civarındaki zeytin üreticimizin geleceğini düşünmek zorundayız. Bu düzenleme ile zeytin üreticilerimizin ve Marmara birlik ‘in gelecek 50 yıllık sorununu çözmüş olduk. Bu düzenleme ile bölgede 1/1000’lik sanayi alanında planlanan tek tesis Marmara birlik oldu.

Gerçekleşen yeni düzenleme, Marmara birlik ‘in zeytin ile ilgili her türlü üretim, değerlendirme, işleme, ambalajlama ve depolama gibi tarladan sofraya olan sürecine olumlu etki edecek. Bursa’nın en önemli tarımsal değeri olan zeytinin geleceğini korumak, gelişip daha da büyümesini ve marka değerinin artmasını sağlayacak bu çalışmanın Bursalı zeytin üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Üreticilerimize bol ve bereketli kazançlar diliyorum” diye konuştu.

Marmara birlik ‘in geleceği adına gerçekleşmiş olan imar planı değişikliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren Marmara birlik yönetim kurulu başkanı Hidamet asa, “Marmara birlik ’in gelecek 50 yıllık imar planını çözüme kavuşturmuş bulunmaktayız. Marmara birlik, tüm zeytin üreticilerinin ortak değeridir. 60 ülkeye, 25 milyon dolarlık ihracat yapan Marmara birlik hem Bursa’nın hem de Türkiye’nin gururudur. 30 bin zeytin üreticimizin haklarını koruyoruz.

Bu manada kıymetli zeytin üreticilerimiz adına Bursalı zeytin üreticilerinin geleceği ile alakalı göstermiş olduğu bu vizyon er yaklaşımından ve desteklerinden dolayı sayın büyükşehir belediye başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki aşamada OSB kurulması halinde Marmara birlik avantajlı hale gelmiştir” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.