DOKUMACILAR ODA BAŞKANI İTHAL KUMAŞLAR ÇİNDE ÜRETİLMEKTE !!.

Çitil; “İthale Geçit Veriliyor, Atölyeler Kepenk İndiriyor!” “Trilyonluk vurguna geçit vermeyin!” Dokumacılar Oda Başkanı Aydın Çitil, piyasada Avrupa menşeli gösterilerek ithal yapılan kumaşın aslında Çin’de üretildiğini belirterek bunun üzerinden gümrük

Dünya Yayın: 29 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 29.01.2024 11:43:00
Editör - Süleyman bilir
Okuma Süresi: 2 dk.
318 okunma
Google News

DOKUMACILAR ODA BAŞKANI İTHAL KUMAŞLAR ÇİNDE ÜRETİLMEKTE !!.

Çitil; “İthale Geçit Veriliyor, Atölyeler Kepenk İndiriyor!”
“Trilyonluk vurguna geçit vermeyin!” Dokumacılar Oda Başkanı Aydın Çitil, piyasada Avrupa menşeli gösterilerek ithal yapılan kumaşın aslında Çin’de üretildiğini belirterek bunun üzerinden gümrüklerde yaşanan olayları gündeme taşıdı. Çitil; ” ‘Çataltepe’de yolsuzluk var2 dedik,  ‘Bursa esnafının haklarını gasp etmişler’ dedik, provokatör dediler. ‘Tekstilde yangın var’ dedik ‘aynı yolsuzluk çetesi burada da var ‘dedik, dinlemediler yüzlerce firma kapandı . Binlercesinin 1.5 yıldır işleri yok . Siyasiler ve makamları bu feryatlara kulak tıkayan merhametten birhaberlerin kendilerine yaptığımız bu uyarıları dikkate almaktan imtina eden zati muhteremler Bursa’ya ve Bursalılara nasıl izahat verecekler. Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Mısır, Irak, Hollanda şu an ağırlık mısır bu ülkeler de tekstil imalatı hiç yok getirenler yalan beyanla getiriyorlar. Hepsi Çin malı buralarda üretiliyormuş gibi gösteriliyor. Müthiş bir vurgun vuruluyor. Devlet burada milyarca dolar zarara uğratılıyor. Bu yapılan ticaret bizi burada kapanma aşamasına getirdi. Ve en sonunda binlerce işletme ve yüz binlerce işçi işinden oldu. İthal kumaşları menşei ülkeler üzerinden sanki orada üretiliyor gibi gösteren bir şarkı kurnazlığının mevcut olduğunu biliyoruz. Yaygın tekstil üretimi neredeyse yok denecek kadar az, ancak bu ülkelerden gelen ithal kumaşlar, yalan beyanlarla birlikte sunuluyor. Bu getirilen ürünlerin hepsi Çin malıdır. Devletimizi milyarlarca dolar zarara uğratıyor.Bu, açıkça devleti ve milleti zarara uğratan art niyetli kişilerin işi. Yürüttükleri ticaret, iç piyasamızı ciddi şekilde olumsuz etkilenmektedir.” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.