EŞREFRUMİ HZ. ARCAN TEKSTİLİ İZNİK’E ÇEKTİ

Arcan tekstil hizmet vermeye devam ediyor Arcan tekstil ilçemiz İznik’te yaklaşık 9 yıldır hizmet veriyor İlçe halkının gelir ve geçim kaynağının tarım olduğundan % 90 Çiftçilik yaparak hayatlarını sürdürmektedir. İlçenin verili toprakları İznik gölünün

Ekonomi Yayın: 03 Nisan 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 03.04.2023 11:41:00
Editör - Süleyman bilir
Okuma Süresi: 3 dk.
601 okunma
Google News

                                                                                                                               

EŞREFRUMİ HZ. ARCAN TEKSTİLİ İZNİK’E ÇEKTİ

Arcan tekstil hizmet vermeye devam ediyor

Arcan tekstil ilçemiz İznik’te yaklaşık 9 yıldır hizmet veriyor İlçe halkının gelir ve geçim kaynağının tarım olduğundan % 90 Çiftçilik yaparak hayatlarını sürdürmektedir. İlçenin verili toprakları İznik gölünün havası ile birleştiğinde 12 ay sebze ve kaliteli meyve bulabilisiniz.

Tarımda maliyetlerin yüksek olması sebebi ile para kazanamayan çiftçiler çareyi fabrikalarda buluyor. Buda demek oluyor ’ki çiftçilik yapanların sayıları ’da her geçen gün azalıyor üretimde gittikçe yok oluyor.

 Bu nedenle halkın birçoğu geçim zorluğu çekmemek için ilçemizde bacasız sanayi olan Tekstil fabrikalarına kadınlarımız ve çocuklarımız çalışmaktadır. Faaliyet gösteren tekstil fabrikalarında Arcan Tekstil yaklaşık 9 yıldır ilçe halkana istihdam sağlıyor.

Her geçen gün işçi sayısını artıran fabrika yaklaşık 200 kişiye iş imkânı sağlıyor.

Arcan Tekstil Fabrika sahibi evli 1970 Kastamonu doğumlu Muharrem Turcihan, ailesi ve çocukları ile birlikte İznik’te Kadın pijama takımı üzerine imalat yapıyor.

 Muharrem Turcihan konuşmasında “ 9 yıl önce gezmek için İznik’e geldiğimde çok beğendim tarihini, gölünü yatırlarını ve ulemaların şehri olduğunu gördüm asıl bizi buraya çeken Eşref Rumi Hazretleri olmuştur mesleğim olan işimi ailem ile kararlaştırarak İznik’e geldik ve burada işimizi kurduk.

Az kişi ile başlattığımız işimizi seneler geçtikçe çalışan sayısını artırarak üretimimizi çoğalttık. Arcan tekstil olarak bizler ailem ve çocuklarım ile birlikte başlattığım tekstil işini beğenerek ve zevkle yapıyoruz İlçeyi sevdiğim gibi güzel dostluk kuran insanlarda var bütünüyle İznik’i seviyoruz. Geçtiğimiz günlerde yüreğimizi yakan depremde kumaş alarak fabrikamıza gelen yetkililere fabrikamızda seri üretim yaparak ilk etapta battaniye ve elimizde bulunan bayan pijama ve (bere) Şapka ve eldivenden oluşan malzemelerimizi yardım amaçlı deprem bölgelerine gönderdik ülkemizin başı sağ olsun Rabbim bize böyle bir acı daha yaşatmasın” dedi.

Adres: Hisardere mahallesi Topkapı-5 caddesi no:1 İznik/Bursa

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.