KADIN BASKETBOL TAKIMI’NA FEDERASYON KUMPASI!

Mersin’de Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı Kazanmasına Rağmen Federasyon Kumpası! Bileğimizin hakkıyla aldığımız maçı bel altı oyunlarla masa başında vermek üzereyiz.

Spor Yayın: 20 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 20.03.2024 18:33:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
138 okunma
Google News

  KADIN BASKETBOL TAKIMI’NA FEDERASYON KUMPASI!

Mersin’de Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı Kazanmasına Rağmen Federasyon Kumpası! Bileğimizin hakkıyla aldığımız maçı bel altı oyunlarla masa başında vermek üzereyiz.

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 28. haftasında, deplasmanda İlkem Yapı Tarsus Sporu 87-79 yendi. Ancak kadın Bursalı sporcular bu galibiyete sevinemeden gizli bir el devreye girerek Federasyona “Uludağ takımı A Lisanslı antrenörle değil B Lisanslı antrenörle maça çıktı, maçın İlkem Yapı Tarsus Spor ’un hükmen galibiyetine” dilekçesi verdirtirdi. Basketbolda uzun zamandır kapılar ardında dönen dolaplarda bu dilekçe ile de gün yüzüne çıktı.

Bursa Uludağ Basketbol takımının baş antrenörünün maçtan saatler önce rahatsızlanarak Devlet Hastanesi’nden aldığı rapor nedeniyle maça çıkamayacağı maçın baş hakemine maç başlamadan önce sözlü olarak bildirilmiş, kurallar dahilinde de yardımcı antrenör de 3’lü tutanak tutularak ( Bursa Uludağ Basketbol-Federasyon- İlkem Yapı Tarsus Spor) birer kopya teslim edilerek maç oynatılmıştı. Bursa Kadın Basketbol takımının baş antrenörü Mehmet Gümüşsoy’un 10 günlük iş göremez raporunun ıslak imzalı bir örneği İlkem Yapı Tarsus Spor ile oynanan müsabakanın gecesinde Federasyona ulaştırılmış, B Lisanslı yardımcı antrenör Fatih Sopa maça çıkartılarak haklı bir galibiyete imza atmıştı.

 

Bursa Kadın Basketbol Başkanı Berk Aladağ ise yaşanan bu gelişmeler nedeniyle Federasyonun önüne gelen dilekçe sonrası takımı bir alt fisktüre düşürebileceğini belirterek; “Bileğimizin hakkıyla aldığımız maçı bel altı oyunlarla masa başında vermek üzereyiz. Çıktığımız maçta kanuni tüm haklarımızı kullanarak resmi tüm birimlere yaşadığımız sağlık problemini belirttiğimiz halde bize anaokulu çocuğuymuşçasına yapılan yakışıksız yaklaşımı tasvip etmiyoruz.

Eğer bu takımdaki inanç olmasaydı azimle katıldığımız FIBA Kadınlar Euro Cup Play-Off birinci tur ikinci maçında “vize engeli” yaşamamıza rağmen London Lions Women karşısına sadece beş sporcuyla çıkmak zorunda kaldığımız halde Türkiye’nin itibarı için dişe diş mücadele eder miydik! Geldiğimiz noktada ligde mücadele eden takımların çoğu bizim bir alt ligde fikstürde mücadele etmemiz için büyük bir çaba içerisinde görmekten bir spor adamı olarak üzüntü duymaktayım. Takımın ligden düşürülmesi Bursalılara yapılacak olan en büyük haksızlık olacaktır.” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.