DİKERSENİZ DEĞİL BAKARSANIZ YETİŞİR .(ıı)

“Çünkü gezip, görüp, sessiz ve seyirci kalmak istemiyorum İznik bizim daha ötesi ülke hepimizin” Türkiye genelinde olduğu gibi aynı tarihlerde İznik’te fidan dikimi gerçekleşmişti. Geleceğe Nefes Ol Kampanyasında,

Yaşam Yayın: 12 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 12.10.2023 12:36:00
Editör - Süleyman bilir
Okuma Süresi: 3 dk.
418 okunma
Google News

DİKERSENİZ DEĞİL BAKARSANIZ YETİŞİR .(ıı)

“Çünkü gezip, görüp, sessiz ve seyirci kalmak istemiyorum İznik bizim daha ötesi ülke hepimizin”

Türkiye genelinde olduğu gibi aynı tarihlerde İznik’te fidan dikimi gerçekleşmişti.

Geleceğe Nefes Ol Kampanyasında, Dönem İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Tuncay Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Asil, İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri, İmamlar Sivil Toplum Örgütleri ve İlçenin tüm Okulları, Öğrenciler ve Vatandaşlar katılım sağlanmıştı.

 Birlikte 11.000 bin fidan diktiler.7’den 70’e herkesin katıldığı etkinlik gerçekleşmişti

İznik Orman İşletme Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğin Göllüce ayağına İznik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Göllüce İlk ve Ortaokulu, İznik Anadolu Lisesi, Uğur Okulları öğrencileri katıldı.  Fidan dikme etkinliğinde yaklaşık 1200 öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte fidan diktiler yoğun bir katılımın olduğu etkinlik öğrencilerin doğaya olan sorumluluklarını bir kez daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadılar. Geleceğe Nefes Ol Kampanyası kapsamında İznik'te 7 Farklı bölgede 11 Kasım 2019 Tarihinde Saat 11.11’de 11 bin adet (Akasya, Fıstıkçamı, Defne, Kurtbağrı ve Sedir) fidanı yaklaşık 1000 kişinin katılımı ile toprakla buluştu. İznik gölü güney yakasında fidan dikimi sahil bandına gerçekleşti.

Büyük umutlarla başlayan fidan dikimi okul çocuklarımızın heyecanla diktiği ve protokolün bulunup birer fidan dikmeleri çok güzel ve geleceğe nefes ve Oksijen depolamaktı.

Dikildiği günden bu güne kadar hiçbir kurum ve kuruluşlar ilgilenmediler adeta kaderlerine terk edildi. Dikilen fidanların birçoğu kurudu kalan fidanlarda dikenlerin içerisinde çöplüğü andırır vaziyettedir. Ana yol üzerinde olup yıllarca haber yapmamıza rağmen dikkate alınmıyor siyasiler ve bürokraside okuyup görmektedir yapılan masraflar çekilen emeklerimiz ne olacak.?

UNESCO’ya böyle bu şekilde mi gireceğiz? Hani Çevre koruma kanunları, Göl koruma kanunlarımız vardı Ne oldu? Cennet bir ilçedeyiz Tarım dedik destek yok Turizm dedik ilgilenen yok göl kenarları istimlak edilerek tel örgülerle görüntü kirliliği yaratıyor vatandaşlar sahiplenmiş göle girilebilecek yer yok vatandaş olarak hizmet ve çözüm bekliyoruz.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.