Bağımsız Bursa B.B.B. Adayı Metin Yıldırım

Bağımsız Bursa Büyükşehir belediye Başkan Adayı olan Metin Yıldırım, Bursa genelinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hedeflerinin farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen

Siyaset Yayın: 06 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 06.03.2024 21:29:00
Editör - Süleyman bilir
Okuma Süresi: 4 dk.
185 okunma
Google News

Bağımsız Bursa B.B.B. Adayı Metin Yıldırım

 Bağımsız Bursa Büyükşehir belediye Başkan Adayı olan Metin Yıldırım, Bursa genelinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hedeflerinin farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Yıldırım, "Ya o taraf, ya o taraf denildiği için oy kullanmaya gitmeyecek olan seçmene seçenek oluyoruz. Demokrasiye hizmet ediyoruz aslında" dedi. Birebir sohbet ettiğimiz insanlar, 'Biz sandığa gitmeyecektik ama sen aday olursan sana oy vereceğiz' dediler. Bu güzel bir potansiyel farkındalık yaratacağız. Demokratik bir ülkedeyiz bir oy alsam bile ben buradayım.

Bundan 20 sene önce bir vatandaş bağımsız aday olmuş ve 50 bin oy almış 20 sene önce bu oy korkunç bir rakam, biz de ne kadar oy alırız diye tartmaya başladık.

İnanın insanlar artık bırakın lüks şeyleri gıda sorunları yaşıyor. 1 Nisan'dan sonra ekonominin çok patlayacağını düşünüyorum ve gerçekten çok korkuyorum ama bize yine kemer sıkın diyecekler biz nereye kadar kemer sıkacağız bilmiyorum. Hedef ilçelerimizi dolaşarak kendimizi tanıtacağız, başta İnegöl olmak üzere Gemlik, Mudanya ilçelerini gezeceğiz. Biz siyasi parti değiliz billboardlarda afişlerimiz yok, insanlar artık parti kelimesini duymak istemiyor çok bıkmışlar. Biz farkındalık yaratacağız, umutluyuz.

Kentsel dönüşümde çok geç kalındı ve yanlış yerden başlandı en tehlikeli bölgelerden birisi Çarşamba ve Altıparmak bölgesi buraların nüfusu çok yüksek Allah korusun orada bir deprem olsa enkaz toplanamaz, kentsel dönüşüme bir saniye bile geç kalınmadan başlamak lazım. Bursa'yı 3'e bölüp uydu kentler yapabiliriz bunu yaparak trafik sorununu da çözebiliriz, kent merkezindeki yoğunluğunu azaltabiliriz hem kentsel dönüşümde bir faydası olur hem de trafik sorununu çözebiliriz diye umuyorum.

Bursa'nın en güzel yerlerini inşaat yaparak katlettik. Olup olmadık yerlere imar verdiler, imar verilen yerlerin altyapısı dere yatakları ve hep sazlık. Ne kadar sağlam bina yaparsan yap aşağısı dere olduğu için en az 30 metre aşağıya gidersin. 

Metin Yıldırım Kimdir?

1966 Ankara Polatlı doğumludur. Kafkas kökenli olup 1968 İnegöl’e göçen köy enstitüsü mezunu öğretmen bir baba ile ev hanımı bir annenin evladıdır.

İlk ve orta öğretimimi İnegöl de tamamladı.

1984 yılında Ankara ODTÜ Felsefe bölümüne girdi, 3’ncü yılında okulu bıraktı.

1987 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü’nden önlisans mezunu oldu.

1989 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünü kazandı ve 1994 yılında mezun oldu.

İyi derecede İngilizce bilmektedir. Üniversite öğrenciliği döneminde Marmaris ve Bodrum’da profesyonel turist rehberliği, ilerleyen dönemde Antalya Side’de turizm işletmeciliği yapmıştır.

1997 yılında İnşaat ve gayrimenkul sektörüne geçti. Halen gayri menkul sektöründe aktif olarak hizmet vermektedir.

Öğrencilik dönemlerinden gelen siyasi kimlik ve görüşleri ışığında, 2022 yılında Türkiye Değişim Partisi Bursa İl Başkanlığı görevinde bulundu.

2023 yılında CHP saflarına katıldı.

Bugün itibarıyla bağımsız olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır.

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.